Χωριάτικες Χυλοπίτες με κοτόπουλο
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Εμφανίσεις: 3848
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο 1 1/2 με 2 κιλά, σε μερίδες
- 500 γραμ. χυλοπίτες χωριάτικες ''γεννήματα φύσης'' .
- 1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτί ντομάτα κονκασε ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
- Κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να στεγνώσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος ή ταψί, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.
Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυράκι ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.